Werkkleding outfit voor hovenier

Werkkleding voor hoveniers: dit moet je weten

Bij elk beroep is het belangrijk om passende werkkleding te dragen. Zo ook wanneer je hovenier bent. Waar moet je rekening mee houden bij je zoektocht naar hovenierskleding? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

 

OPTIMALE BEWEGINGSVRIJHEID

Als hovenier breng je veel tijd door op je knieën. Vooral voor het aanplanten van groen en planten. Daarom is het belangrijk om een werkbroek met kniestukken te dragen waar goede kniekussens in verwerkt kunnen worden. De slijtvaste Jeans Werkbroek is hier een mooi voorbeeld van. Deze werkbroek is voorzien van Cordura kniestukken waardoor de broek bestendig is tegen intensief gebruik. Daarnaast is goede stretch in de kleding geen overbodige luxe. Je moet immers vaak hurken en wilt hierbij niet beperkt worden. De Twill Cordura Stretch broeken zijn voorzien van 4-way stretch elementen bij de knieholten en in het kruis. Zo kun je vrij bewegen. Werk je liever in een overall? Geen probleem. Ook de Amerikaanse Overall Twill Cordura is voorzien van extra stretch op de rug. 

 

ALTIJD ALLES BIJ DE HAND

Het is prettig als je je tuingereedschap gemakkelijk bij je kunt dragen. Kies daarom voor werkkleding met genoeg opbergzakken. Binnen het Tricorp assortiment zijn er verschillende kledingstukken te vinden met voldoende opbergzakken. Heb je toch niet genoeg aan deze opbergzakken? Of draag je je tuingereedschap liever niet bij je in je opbergzakken? Dan zijn onze Tricorp Swing Pockets dé oplossing voor jou! Dankzij het brede aanbod in kleuren zit er altijd een kleur bij die matcht met jouw werkbroek.

Werkkleding voor hoveniers

VEILIGHEID DOOR ZICHTBAARHEID

In sommige gevallen is het belangrijk dat je werkkleding draagt met de EN ISO 20471 normering. Bijvoorbeeld wanneer je je bezighoudt met groenvoorziening in openbare ruimtes. In dit geval is het verstandig, en vaak verplicht, om reflecterende kleding te dragen. Hierdoor val je beter op. Tricorp heeft een ruim assortiment High Visibilty werkkleding. Een goed voorbeeld is het 20/20 vision pakket van Tricorp. Dit assortiment biedt een complete outfit met keuze uit shirts, sweaters, jassen, broeken en overalls. 

 

BESCHERMING TEGEN UV

Je brengt als hovenier veel tijd buiten door. Zo word je gedurende de hele dag blootgesteld aan UV-straling. Houd er rekening mee dat dit ook geldt voor de wintermaanden. Daarom is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Dit doe je door hovenierskleding met UV-protectie te dragen. De UV-protectie zorgt ervoor dat je huid wordt beschermd tegen de nadelige gevolgen van de UV-straling waar je aan wordt blootgesteld. Onze UV-block items zijn onder andere beschikbaar in de kleur bottlegreen. Een zeer geschikte kleur voor hoveniers en goed af te stemmen met de rest van je werkkleding.

Thermokleding voor hoveniers

PAS JE WERKKLEDING AAN OP HET SEIZOEN

Gedurende het jaar kan de buitentemperatuur flink uiteenlopen. Het is belangrijk om je kleding hierop aan te passen. Tijdens warme zomermaanden of bij warm weer zijn onze Cooldry T-shirts en polo’s ideaal. Cooldry heeft een extreem ademend en vochtregulerend vermogen. Hierdoor wordt zweet opgevangen en afgevoerd. Dit maakt Cooldry werkkleding hygiënisch, sneldrogend en helpt het de lichaamstemperatuur constant te houden. Ook in de koudere wintermaanden is het belangrijk om je hier goed op te kleden. Dikke kleding kan de bewegingsvrijheid beperken. Daarom kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van het meerlagensysteem. Kies daarom voor goede thermo-onderkleding, een isolerende tussenlaag en tot slot bescherming tegen het weer. Zo kun je je kleding aanpassen aan alle weersomstandigheden zonder dat je bewegingsvrijheid wordt beperkt!

 

STEL JE EIGEN OUTFIT SAMEN BIJ TRICORP

Wil je graag kunnen combineren tussen verschillende kledinglijnen? Dat kan! Bij Tricorp kun je mooie pakketten samenstellen. Door ons brede assortiment heb je veel keuzevrijheid. Zo kun je bijvoorbeeld een bovenstuk uit onze Bicolor lijn gemakkelijk combineren met een Twill broek. De kleur army, populair bij hoveniers en in de groenvoorziening, is bijvoorbeeld terug te vinden in al onze lijnen. Hierdoor sluiten de kledingstukken mooi op elkaar aan en heb je dus een representatieve uitstraling wanneer je aan het werk bent bij je klanten.

 

ADVIES NODIG?

Wij hebben alvast een hoveniers outfit voor jou samengesteld! Heb je verder nog vragen of krijg je liever persoonlijk advies? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze experts. Wij helpen je graag!

Shop Hovenierskleding

Shop direct onze kleding voor hoveniers

Populair
Softshell Bicolor Naden

Softshell Bicolor Naden

€82,89 excl. btw

12 varianten | 402021

Poloshirt UV Block Cooldry Lange Mouw

Poloshirt UV Block Cooldry Lange Mouw

€30,27 excl. btw

3 varianten | 202005

Populair
Werkbroek Twill Cordura Stretch

Werkbroek Twill Cordura Stretch

€99,67 excl. btw

5 varianten | 502020

Tech Shell

Tech Shell

€115,48 excl. btw

7 varianten | 402018

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.