UV-Block werkkleding met model

UV Block en CoolDry werkkleding

UV Block en CoolDry zijn eigenschappen van werkkleding die zorgen voor een ademende werking en bescherming tegen de zon. Dankzij speciale technologische materialen wordt de werkkleding comfortabeler en biedt het bescherming. Lees in dit artikel meer over het belang van deze twee materialen.

 

BESCHERMING TEGEN DE ZON

Wanneer je veel buiten werkt, is het belangrijk om zonwerende werkkleding te dragen. In tegenstelling tot reguliere werkkleding, is deze kleding UV-werend. Zonwerende werkkleding is, net als zonnebrand, in verschillende factoren verkrijgbaar. De laagste factor (lage bescherming) is 2, die laat 50% UV door en weert dus 50% van UV-straling. De hoogste factor (uitstekende bescherming) is 40+, die weert meer dan 98% van UV-straling en laat dus maar minder dan 2% van UV-straling door. Bij een factor van 40+ is de doorlating van UV-straling zo gering dat het geen nadelige gevolgen heeft voor de huid.

Zonwerende werkkleding bevat dus SPF (sun protection factor), wat in blootstelling aan de zon de huid beschermt tegen nadelige gevolgen. Elke keer als je huid onbeschermd in aanraking komt met de zon, vergroot je de kans op verbranding. Vaak je huid verbranden zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker. Werknemers die vaak in de zon werken, zoals hoveniers, moeten zich dus optimaal tegen de zon beschermen. De blote huid insmeren en een willekeurig kledingstuk aantrekken is dus niet voldoende. Wanneer de werkkleding niet zonwerend is, zal er alsnog UV-straling de huid bereiken. Denk eraan dat ook op bewolkte dagen nog steeds UV-straling aanwezig is, wat nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van je huid.

 

ADEMEND VERMOGEN

Medewerkers die vaak in de zon werken zullen waarschijnlijk ook sneller zweten. Een T-shirt dat het vocht niet goed afvoert is uiterst oncomfortabel. Werkkleding met ademend vermogen is daarentegen bevorderend voor het draagcomfort. Het ademende vermogen van werkkleding is net een natuurkundig proces. Warme lucht of waterdamp (zoals zweet) beweegt zich natuurlijk in de richting van lucht met lagere temperaturen. De temperatuurcontrole die ademende werkkleding bevat zorgt voor het ademende vermogen.

MAAK KENNIS MET AL ONZE ZOMERWERKKLEDING

Voor optimale bescherming én comfort tijdens de meest extreme omstandigheden zit je bij Tricorp goed. Nieuwsgierig naar het volledige assortiment zomerwerkkleding van Tricorp? In deze producttraining wordt elk product uitgebreid aan je voorgesteld.

 

 

 

 

UV-Block technologie

EIGENSCHAPPEN COOLDRY EN UV BLOCK

UV Block
De vezels waarvan de werkkleding gemaakt wordt, bepalen ten eerste of het kledingstuk ademend is en of het UV-straling doorlaat. Vezels zoals (gebleekt) katoen en viscose zijn uitermate transparant voor UV-straling. Polyester is een stof die een lage doorlaatbaarheid heeft en dus zonwerend werkt. Maar niet alleen vezels zorgen voor UV-wering. Door een speciale weeftechniek en toegevoegde kunstmatige UV-absorbers wordt de kleding UV-bestendig. Na wasbeurten neemt de UV-weerbaarheid nog meer toe. Doordat de ‘gaatjes’ tussen de vezels kleiner worden, kan er nog minder UV-straling doordringen. De UV Block werkkleding van Tricorp is allemaal UPF 40+ en zorgt dus voor uitstekende bescherming.

CoolDry
Om de werkkleding ademend te maken, wordt een speciaal ontworpen polyestervezel gebruikt. Deze vezel zorgt naast UV-bescherming ook voor een extreem ademend vermogen. Deze ademende vezel wordt vaak in sportkleding gebruikt om zweet op te vangen en vocht af te voeren. Precies om deze redenen wordt deze vezel ook gebruikt om werkkleding te maken. Daarnaast is CoolDry werkkleding hygiënisch, sneldrogend en helpt het de lichaamstemperatuur constant te houden.

 

UV-Block technologie

ARTIKELEN

De combinatie van CoolDry en UV Block is perfect voor werknemers die vaak buiten werken en dus vaak blootgesteld worden aan de zon. Bij Tricorp hebben we werkkleding die zowel UV Block als CoolDry bevatten, of alleen CoolDry. Hieronder sommen we de artikelen op met daarbij de eigenschappen van de kleding.
 

UV Block en CoolDry
Alle UV Block en CoolDry kleding is gemaakt van 50% polyester garens en 50% CoolDry garens. De kleding biedt bescherming tegen de zon met UPF 40+ en is optimaal ademend.

  • T-shirt en Poloshirt UV Block CoolDry lange mouw: deze nette shirts zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: white, navy en bottlegreen. De artikelen zijn bijzonder kleur- en krimpvast.
  • T-shirt High Vis Bicolor: dit T-shirt is verkrijgbaar in drie kleurcombinaties: fluoryellow-ink, fluororange-ink en fluorred-ink.
  • Poloshirt High Vis Bicolor in korte en lange mouw: net als het T-shirt, is het poloshirt verkrijgbaar in drie fluorescerende kleurcombinaties.
  • Sweater High Vis Bicolor: voor de koude wintermaanden is er een High Vis sweater te verkrijgen in drie kleurcombinaties.
  • Sweater RWS: de RWS sweater voldoet aan de eisen voor hoge zichtbaarheid (EN ISO 20471) en is te verkrijgen in fluororange en fluoryellow.
  • Poloshirt RWS Birdseye korte en lange mouw: deze veiligheidspoloshirts zijn verkrijgbaar in fluororange en fluoryellow.
  • T-shirt RWS Birdseye korte en lange mouw: ook dit is een veiligheidsshirt dat verkrijgbaar is in twee fluorescerende kleuren.
  • Poloshirt Verkeersregelaar korte en lange mouw: deze polo's voldoen aan de vereisten voor high visibility werkkleding.

CoolDry
De CoolDry kleding is gemaakt van een combinatie van polyester en CoolDry polyester of bamboe viscose. Deze werkkleding bevat geen UV-filter, maar is wel bijzonder ademend en vochtregulerend.

  • T-shirt CoolDry Fitted: dit T-shirt is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en in de maten XS t/m 5XL. Het T-shirt is wasbaar op 60 graden.
  • Poloshirt CoolDry Fitted: dit nette poloshirt is geschikt voor elk moment van het jaar. Naast de ademende werking zorgt het shirt ook dat het lichaam goed warm blijft.

Shop UV-Block en CoolDry

Shop direct onze zomerkleding

T-shirt UV Block Cooldry Lange Mouw

T-shirt UV Block Cooldry Lange Mouw

€27,64 excl. btw

3 varianten | 102005

T-shirt Cooldry Fitted

T-shirt Cooldry Fitted

€23,69 excl. btw

5 varianten | 101009

T-shirt High Vis Bicolor

T-shirt High Vis Bicolor

€36,44 excl. btw

3 varianten | 103006

T-shirt RWS Birdseye

T-shirt RWS Birdseye

€32,90 excl. btw

2 varianten | 103005

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.