Tuinbroeken en overalls: veelzijdige werkkleding
Tuinbroeken zijn al jarenlang een populair kledingstuk, niet alleen als werkkledingstuk, maar ook in de mode. Ze worden veelal gedragen als broek gebruikt. In dit artikel lees je meer over het verschil tussen een tuinbroek en een overall, de achtergrond en andere specificaties van deze werkkleding.
HET VERSCHIL TUSSEN EEN TUINBROEK EN EEN OVERALL
Het grote verschil tussen een overall en een tuinbroek, ook wel Amerikaanse overall genoemd, is dat de tuinbroek het bovenlichaam slechts beperkt bedekt. Hierdoor biedt het bijvoorbeeld geen bescherming aan de armen en wordt de tuinbroek vrijwel altijd in combinatie met een T-shirt of sweater gedragen. Een overall bedekt daarentegen het hele lichaam. Tricorp beschikt in haar assortiment over verschillende tuinbroeken, zoals de Amerikaanse Overall Twill Cordura, en verschillende overalls, zoals de Overall Twill Cordura. De Overall Twill Cordura biedt extra bescherming tegen vuil. Wanneer dit niet noodzakelijk is, wordt meestal de Amerikaanse Overall Twill Cordura gebruikt.
TUINBROEKEN: EEN EEUWENOUDE TRADITIE VAN WERKKLEDING
Tuinbroeken en overalls gaan al eeuwenlang mee als werkkleding. Eind 19e eeuw werd de tuinbroek voor het eerst geproduceerd middels massaproductie door de bekende kledingfabrikant Levi Strauss. De eerste jeans die hij produceerde was technisch gezien een tuinbroek, omdat de bretels vastzaten aan de jeans.
De overall werd van oorsprong gedragen door ketelpoetsers. Zij moesten ketelsteen wegbikken uit stoomketels, een vuil werkje dus. In de 20e eeuw werden tuinbroeken en overalls met name populair bij jongeren en ook vandaag de dag is het een veel gezien kledingstuk in de mode. Desondanks worden tuinbroeken nog steeds het meest gedragen als werkkleding.
TOEPASSINGEN VAN DE TUINBROEK
De tuinbroek wordt in diverse werkomgevingen ingezet en kan dus met recht een veelzijdige werkbroek worden genoemd. Met name voor handwerk, in de industrie en in de bouw is het een veel gedragen artikel. De overall zien we daarentegen veel terug in bijvoorbeeld de agrarische sector en de revisiebranche.