Tricorp workwear

De geschiedenis van Tricorp: Al meer dan 25 jaar de beste werkkleding

In 1993 is Tricorp ontstaan onder de naam Tricorp Textiles BV. Sinds het ontstaan van Tricorp hebben we een enorme groei doorgemaakt. Waarschijnlijk zijn er een hoop dingen die je nog niet wist over Tricorp. Wist jij bijvoorbeeld dat de naam Tricorp komt van The Tricorp Research Foundation uit The Amazing Spiderman van Marvel Comics? In dit artikel lees je nog veel meer leuke feitjes en weetjes over Tricorp. We nemen je mee in onze geschiedenis, van 1993 tot nu. Time flies!

 

OVERNAME ROM88: EEN GROTE DOORBRAAK IN DE WERKKLEDINGBRANCHE

Eind jaren tachtig was er in Nederland vraag naar kwalitatieve werkkleding met een goede pasvorm en een hoog draagcomfort. Het kledinglabel ROM88 speelde hier toen op in door werkkleding te ontwikkelen van hoge kwaliteit, met een goede pasvorm en een hoog draagcomfort. Dit zijn nog steeds de kernwaarden van Tricorp. Net als Tricorp was ROM88 erop gericht om professionals te voorzien van betere werkkleding. Tricorp heeft in 2000 besloten om het label over te nemen, omdat het naadloos aansluit op de collectie van Tricorp. In 2015 werd ROM88 omgetoverd tot Tricorp Casual. Het Tricorp Casual label biedt een uitgebreide collectie basic werkkleding met een casual look. Producten als T-shirts, polo’s, sweaters en andere basics waarmee je een verzorgde indruk maakt. Naast een groot aanbod aan breigoed voor heren/unisex biedt het Casual label ook veel dames werkkleding en zelfs een aantal artikelen voor kinderen.

 

TRICORP LABELS: VAN SPECIALS TOT SAFETY

In 2007 zijn we begonnen met het leveren van maatwerk onder het label Tricorp Specials. Hierbij heb je als organisatie de vrijheid om alle creativiteit in te kunnen zetten voor het creëren van een unieke, uniforme en herkenbare uitstraling. Met een eigen designafdeling ontwerpt Tricorp een uniek product. Vakmanschap en de nieuwste software zorgen ervoor dat wij jouw wensen kunnen omzetten in perfect passende werkkleding.

Tricorp Casual

TRICORP CORPORATE

In 2011 zijn we gestart met het aanbieden van zakelijke werkkleding. Het Tricorp Corporate label biedt een compacte collectie met pakken voor dames en heren. De gebruikte stof is een mooie combinatie van 70% wol en 30% natural stretch polyester. Door de aangebrachte borduurrits in de voering breng je gemakkelijk een borstlogo aan op het colbert en het jasje. Naast de pakken is deze collectie voorzien van blouses en overhemden die de outfit compleet maken.

 

TRICORP PREMIUM

In 2016 werd het Premium label opgezet. Het Tricorp Premium label biedt een exclusieve collectie met onderscheidende kleding gemaakt van vernieuwde fijne materialen. Dit maakt deze kleding geschikt voor werknemers in een commerciële omgeving zoals de horeca. Lettend op fashion presenteert Tricorp zich met dit label als trendsetter in de markt voor werkkleding.

 

TRICORP SAFETY

Hoge zichtbaarheid is belangrijk voor de Tricorp Safety collectie, die is opgezet in 2017. Naast het feit dat werkkleding comfortabel moet zijn, is het voor sommige klussen uiterst belangrijk dat je goed zichtbaar en beschermd bent. Met high visibility kleding van Tricorp val je op en werk je in EN ISO gecertificeerde werkkleding. Voor de extremen bieden we ook een multinorm pakket die professionals beschermt tegen diverse risico’s in de werkomgeving.

Tricorp Bochum

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID: SPONSORING EN SAMENWERKING

Wist je dat de kleding van Tricorp op meerdere plekken geproduceerd wordt? Wij produceren in Portugal, India, Turkije, China, Polen, Pakistan, Macedonië, Bangladesh, Vietnam en Cambodja. Dit gaat gepaard met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Voor Tricorp zijn mens en milieu zeer belangrijk. Het is niet voor niks dat we maatschappelijk en sportief betrokken zijn en ook zullen blijven.

 

SPONSORING WILLEM II

In 2014 werd Tricorp hoofdsponsor van voetbalclub Willem II. Tricorp heeft tijdens de sponsoring meerdere activiteiten verricht. Een voorbeeld hiervan is de overkapping voor mindervalide supporters in het Koning Willem II Stadion. In 2018 vonden we dat het tijd was voor een nieuwe hoofdsponsor en daarom hebben we de samenwerking omgezet naar een business partnerschap.

 

SAMENWERKING MET VERSTEIJNEN LOGISTICS

In 2016 zijn we met Versteijnen Logistics gaan samenwerken. Versteijnen verzorgt het gehele logistieke proces van Tricorp. Bestellingen worden klaargemaakt in het magazijn en worden daarna vervoerd naar de klant. Sinds 2018 doen ze dit met een nieuw systeem genaamd Autostore. Autostore is een logistieke kubus opslag, waarin robots producten oppakken en ze vervolgens vervoeren naar de bijhorende ophaallocaties. Met de invoering van Autostore is het logistieke proces sneller en efficiënter.

 

SPONSORING VFL BOCHUM 1848

In 2018 zijn we hoofdsponsor van VfL Bochum 1848 geworden. VfL Bochum 1848 is een Duitse voetbalclub die voor onze sponsoring al veertig jaar lang werd gesponsord door Duitse sponsors. VfL Bochum 1848 en Tricorp passen bij elkaar omdat we allebei staan voor hard werken, zelfverzekerdheid en samenwerking.

Tricorp Printing

TRICORP PRINTING

Ons eigen vakgebied is het ontwikkelen van de beste, functionele en representatieve werkkleding. De beste kwaliteit, pasvorm en uitstraling waarborgen stopt natuurlijk niet bij het ontwikkelen van het product zelf, maar bestaat ook uit de dienstverlening die dit ondersteunt. Onze printing service, opgezet in 2018, bieden wij aan om onze klanten, die deze service niet in huis hebben, waar nodig te ontzorgen. Bedrijfskleding bedrukken is een ambacht en hiervoor gebruiken we de nieuwste machines en technieken. De materialen van onze werkkleding vragen namelijk om specifieke expertise bij het bedrukken. Zo kunnen we de kwaliteit van het drukwerk garanderen en een compleet product afleveren.

 

TRICORP: EEN HECHT TEAM VAN SPECIALISTEN

Het kantoor van Tricorp Textiles zat eerst gevestigd in Waalwijk. In 2003 zijn we verhuisd naar een veel groter kantoor gevestigd in Rijen. In dit kantoor zit onder andere een grote showroom. Bovendien zitten hier al onze medewerkers. In 2019 hebben we een totaal van 66 medewerkers bereikt! Deze medewerkers zetten zich in om Tricorp (internationaal) op de kaart te zetten. Landen waar we nu actief zijn, zijn Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Litouwen, Polen, Finland en Zweden. Samen zullen we blijven werken aan een minstens net zo mooie toekomst!

 

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.