Beveiligingskleding

Kleding in de beveiliging: de richtlijnen

Passende bedrijfskleding is een must have in de beveiliging. Een medewerker die beveiligingswerkzaamheden uitvoert moet verplicht een uniform dragen. De minister van Justitie en Veiligheid heeft richtlijnen opgesteld waaraan deze kleding moet voldoen. Wij hebben deze richtlijnen voor je op een rijtje gezet. 

WAAR MOET BEDRIJFSKLEDING IN DE BEVEILIGING AAN VOLDOEN?

Werkkleding voor beveiligers moet voldoen aan twee belangrijke voorwaarden. Ten eerste moet de kleding een logo bevatten van de beveiligingsorganisatie waarvoor je werkzaam bent. Ten tweede is het noodzakelijk om een V-teken te tonen op de kleding. Dit teken is vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid voor particuliere beveiligers.

Daarnaast is er een aantal restricties voor bedrijfskleding in de beveiliging. Deze dienen vooral om te voorkomen dat de kleding van beveiligers te veel lijkt op een politie-uniform. De volgende zaken zijn verboden als het gaat om kleding in de beveiliging:

  • Bij donkerblauwe uniformen geldt dat de pantalon geen bies mag hebben. Een bies is een streep stof aan de zijkant van de broek, meestal zwart van kleur;
  • Logo’s, emblemen en andere herkenningstekens mogen niet lijken op die van de politie;
  • Indien er een korte jas (blouson) wordt gedragen, mag ook deze niet lijken op die van de politie;
  • Er mogen geen tekens worden aangebracht die onderscheid maken in rang.
Casual workwear

TRICORP KLEDING VOOR IN DE BEVEILIGING

Bedrijfskleding in de beveiliging is meestal zwart of donkerblauw van kleur. Een belangrijke voorwaarde voor bedrijfskleding in de beveiliging is dat de kleding warm is. Beveiligers werken namelijk vaak buiten. Met een stevige werkbroek, een casual polo en een warme jas zit je al vaak goed. Let op: het is verplicht om bedrijfskleding in de beveiliging te laten goedkeuren door de minister van Justitie en Veiligheid. 

DE PERFECTE JAS VOOR BEVEILIGERS

De Softshell Luxe is een perfecte jas voor in de beveiliging. De jas is soepel en comfortabel. Daarnaast stoot hij water en wind af, wat erg fijn is als je buiten werkt. Dankzij een tussenlaag van PU heeft de jas een ademend vermogen. Hierdoor zal je het minder snel te warm krijgen in deze jas. Dankzij de rekbare stof zit de jas niet alleen beter, maar behoud je ook bewegingsvrijheid. Een reflectiestrip op de borst van de jas zorgt voor extra zichtbaarheid. Verder heeft de jas een gelamineerde rits en een elastisch koord aan de onderzijde van de jas. Ook beschikt de jas over vier zakken en een binnenzak waardoor er veel in opgeborgen kan worden. De Softshell Luxe is verkrijgbaar in het zwart, donkerblauw en donkergrijs. Bovendien is er ook een uitvoering van de Softshell Luxe voor dames!

Toch liever een andere jas? Bekijk dan onze collectie werkjassen.

Tricorp casual

POLO: DE BASIS VAN BEVEILIGINGSKLEDING

Een casual zwarte of donkerblauwe polo is een uitstekende optie om te dragen onder je jas. Het poloshirt van Tricorp is gemaakt van duurzaam materiaal. Dankzij de uitstekende kwaliteit verliest deze polo geen vorm en kleur tijdens het wassen. De polo heeft drie knopen en zijsplitten. Bekijk voor andere opties onze uitgebreide collectie aan poloshirts en T-shirts.

WERKBROEKEN VOOR BEVEILIGERS: STERK EN COMFORTABEL

Een sterke en comfortabele broek is essentieel voor beveiligingskleding. De Werkbroek Industrie van Tricorp is daarom een goede keuze. De dubbele zoom van deze broek kan voor 6 centimeter extra lengte zorgen. De tailleband is hoog en extra elastisch, waardoor de broek extra comfortabel zit. Beide broekspijpen beschikken over dijbeenzakken, voor extra opbergruimte. De Werkbroek Industrie is verkrijgbaar in het zwart, donkerblauw, donkergrijs en lichtgrijs.

Beveiligingskleding

NETTE KLEDING VOOR IN DE BEVEILIGING

Naast bovengenoemde basisoutfit, dragen beveiligers vaak nette kleding tijdens hun werk. Ook hiervoor kan je bij Tricorp terecht! Onze colberts zijn verkrijgbaar in het zwart, krijtstreep-zwart, navy, krijtstreep-navy en grijs. Met maar liefst vier binnenzakken beschikken de colberts over meer dan voldoende opbergruimte. Je nette beveiligingskleding is niet compleet zonder overhemd en bijpassende gilet en pantalon. Dames hebben ook de mogelijkheid om te kiezen voor een blouse en een rok. De bewegingsvrijheid die de nette bedrijfskleding van Tricorp verschaft is ideaal voor in de beveiliging!

ADVIES NODIG OVER BEVEILIGINGSKLEDING?

Tricorp helpt je graag met je keuze voor jouw bedrijfskleding. Voor persoonlijk advies over kleding in de beveiliging of voor opmerkingen/vragen, kan je altijd contact met ons opnemen!

Shop Beveiligingskleding

Shop direct onze kleding voor beveiligers

Tech Shell

Tech Shell

€115,48 excl. btw

7 varianten | 402018

Colbert Heren Business Traveler

Colbert Heren Business Traveler

€177,34 excl. btw

2 varianten | 405011

Duurzaam
Werkbroek Fitted Stretch RE2050

Werkbroek Fitted Stretch RE2050

€95,81 excl. btw

2 varianten | 502702

Duurzaam
Poloshirt RE2050

Poloshirt RE2050

€33,50 excl. btw

2 varianten | 202701

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.