Werkbroek met kniestukken

Bescherm je knieën met een werkbroek met kniestukken

Werken op je knieën is topsport. De knieën van vakmensen hebben vaak veel te verduren tijdens het werk. Dat geldt vanzelfsprekend voor stratenmakers en vloerleggers, maar ook hoveniers, elektriciens en professionals in de bouw werken regelmatig geknield. Een goede werkbroek met kniebescherming helpt blessures te voorkomen én maakt het werk comfortabeler. Bovendien voorkomen kniestukken een snelle slijtage van de werkbroek! Maar waar let je op bij de aanschaf van een werkbroek met kniebescherming? Na het lezen van dit artikel ben je een stuk wijzer.

 

WAAROM KNIEBESCHERMING BELANGRIJK IS

Kniebescherming is essentieel voor alle beroepen waarbij je langere tijd op je knieën werkt. Zoals bijvoorbeeld schilders, bouwvakkers, metselaars en hoveniers. Maar ook een elektriciën gaat af en toe op zijn knieën de kruipruimte in. Goede kniebescherming voorkomt dan blauwe plekken, blessures en knieletsel. Een werkbroek met kniestukken maakt het ook mogelijk om langere tijd op je knieën te blijven zitten. Zo hoef je minder vaak te bukken, wat beter is voor je rug. Op deze manier helpt kniebescherming mee bij de preventie van lage rugklachten.

Overall met kniestukken

VERSCHILLENDE SOORTEN KNIEBESCHERMING

De kniebescherming die je nodig hebt, hangt af van je werkzaamheden. Een professional die af en toe geknield werkt heeft een andere bescherming nodig dan bijvoorbeeld een vloerlegger. Elke sector heeft zijn specifieke eisen, en zelfs binnen de verschillende sectoren kunnen de werkzaamheden variëren. Daarom biedt Tricorp verschillende werkbroeken met kniebescherming: 

Werkbroeken met kniestukken met ruimte voor losse kniekussens: een uitstekende en comfortabele bescherming voor iedereen die langere tijd op zijn knieën werkt, zelfs op harde ondergronden. De beschermende losse kniekussens plaats je in de kniestukken. De kniekussens van Tricorp (652002) kun je eenvoudig op de voor jouw juiste maat knippen. Dit is belangrijk, want als de kussens niet goed passen kan dit de mate van bescherming verlagen. De Tricorp Workwear en Tricorp Safety collectie bieden een ruime keuze aan overalls en werkbroeken met kniestukken.


Kniestukken van Cordura met ruimte voor losse kniekussens: dit is de beste keuze voor de professional die veel op zijn knieën werkt. De broek slijt dan minder snel dankzij het slijtvaste Cordura wat op de knieën is bevestigd. Bovendien werk je comfortabel, want alle werkbroeken met Cordura hebben de mogelijkheid om kniekussens in de broek te bevestigen.

Twijfel je over het niveau van kniebescherming dat je nodig hebt? Kies dan voor de variant met het slijtvaste materiaal Cordura.

Werkbroek stretch met kniestukken

DE VOORDELEN VAN LOSSE KNIEKUSSENS

Bij Tricorp hebben de workers en overalls kniestukken waar je losse kussens in kunt plaatsen. Een werkbroek met losse kussens in de kniestukken houdt de kniebescherming op de juiste plek. Dit werkt erg comfortabel. Je kunt de kniekussens eenvoudig op maat knippen, zodat ze perfect in jouw werkbroek passen. De kniekussens zijn los te bestellen en daarom eenvoudig te vervangen.

 

EEN WERKBROEK MET KNIEBESCHERMING, WAAR LET JE OP?

De juiste maat
De lengte van de broek bepaalt of kniestukken of kniezakken op de juiste hoogte zitten. De werkbroeken en overalls van Tricorp hebben twee kniestukken voor kniekussens. Zo is de kniebescherming flexibel op de juiste hoogte te plaatsen. Kijk voor de juiste maat in de Tricorp maattabel


Pasvorm en materiaal van de werkbroek
Ga bij het passen van de werkbroek ook even op je knieën zitten. Of nog beter: neem je werkhouding aan. Blijven de kniestukken op hun plek zitten? Zitten ze op de juiste hoogte, en verschuiven ze niet naar de zijkant? Ook is een werkbroek met stretchmateriaal aan te raden bij veelvuldig knielen en hurken. 


Materiaal van het kniestuk
Kniestukken slijten sneller dan de rest van de werkbroek. De kniestukken van de werkbroeken van Tricorp zijn gemaakt van Cordura. Cordura is een extreem slijtvast materiaal, perfect geschikt voor kniestukken.


Bijbehorende kussens
Koop altijd de kniekussens die speciaal voor jouw werkbroek zijn gemaakt. Bij het mixen van merken sluiten de kniekussens vaak niet goed aan in de kniestukken. Als de kniekussens niet goed passen is de bescherming van de knieën niet meer optimaal.


Kniebescherming rondom
Het is belangrijk dat de volledige knie wordt beschermd. Want niet alleen de voorkant, maar ook de zijkant van de knie heeft optimale bescherming nodig.


Flexibiliteit
Comfortabele kniebescherming beweegt mee met je werkzaamheden. Bij ingenaaide kniestukken met (losse) kniekussens gaat dit vrijwel automatisch. 
Heb je erg zwaar werk en daarom harde kniebeschermers nodig, kijk dan goed of de kniebescherming voldoende met je meebeweegt.

Shop werkkleding met kniebescherming

Amerikaanse Overall Twill Cordura

Amerikaanse Overall Twill Cordura

€85,08 excl. btw

5 varianten | 752003

Jeans Werkbroek

Jeans Werkbroek

€55,90 excl. btw

502005

Kniekussens

Kniekussens

€9,08 excl. btw

652002

Populair
Werkbroek Twill Cordura Stretch

Werkbroek Twill Cordura Stretch

€99,67 excl. btw

5 varianten | 502020

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.