Werkkleding voor schilders

Werkkleding voor schilders: slim-fit en wit

Werkkleding van Tricorp is geschikt voor iedere professional en is dus in verschillende branches terug te vinden. Met name bij schilders is onze werkkleding populair. Dit heeft te maken met het feit dat we onze artikelen steeds meer aanpassen op het werk dat de professional uitvoert. Zo is onze schildersbroek in samenwerking met een groep professionele schilders samengesteld en uitvoerig getest.

Werkkleding voor schilders

Waar moet werkkleding voor een schilder aan voldoen?

Schilders werkkleding bestaat niet zomaar uit één outfit. Een schilder staat de ene dag te werken in de brandende zon, terwijl hij of zij de volgende dag in een ijskoude fabriekshal staat. Een schilder dient dus voorbereid te zijn op elke situatie. En voor elke situatie gelden er andere eisen voor werkkleding. Wij stellen de ideale garderobe voor je samen!

 

Werkkleding aanpassen aan temperatuur

In de meeste gevallen is een katoenen T-shirt of polo in combinatie met een stevige korte of lange werkbroek voldoende. Verandert de omgevingstemperatuur, dan is andere werkkleding de oplossing. Omdat schilders vaak in verschillende omgevingen en temperaturen werken (buiten, binnen, zomer, winter) is het belangrijk dat hier bij de aanschaf van werkkleding rekening mee wordt gehouden. Meer lagen houden kou en wind tegen.

Speciaal voor schilders is de Tricorp Tech Shell er in de kleur wit. Deze werkjas is wind en waterdicht dus die beschermt jou door weer en wind. De Tech Shell is bovendien erg lichtgewicht en daardoor zeer comfortabel om te dragen.

Voor het werken in de zon zijn er speciale shirts met UV-block die ook een ademende en koelende werking hebben.

Goede pasvorm

Het is belangrijk dat schilderskleding niet te ruim zit. Schilders werken vaak op ladders of steigers met uitstekende elementen. Als je kleding dan te ruim zit, kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Daarom adviseren wij schilders om te kiezen voor slim fit werkkleding.

Werkkleding voor schilders

Werkkleding voor schilders: waarom wit?

Hoewel schilderskleding in allerlei kleuren beschikbaar is, wordt vaak de voorkeur gegeven aan witte werkkleding. Dit heeft meerdere redenen.

Ten eerste droegen schilders vroeger witte werkkleding, zodat de kleur van de kleding geen invloed had op de verf tijdens het mengen. Het dragen van rode werkkleding gaf bijvoorbeeld een roze waas aan de verf. Hoewel de meeste verf vandaag de dag automatisch gemengd wordt, kan het nog steeds voorkomen dat een schilder zelf zijn verf moet mengen.

Ten tweede kan het zonlicht dat weerkaatst via je werkkleding invloed hebben op de kleur van je werkomgeving. Als je bijvoorbeeld een oranje overall draagt, zal er een oranje gloed op de muur of het plafond verschijnen. Dat is nogal onhandig als je de muur aan het witten bent.

Ten derde werken schilders vaak met gevaarlijke stoffen, zoals thinner. Het is dan wel zo handig om het direct te kunnen zien als zulke stoffen op je kleding komen.

Werkkleding voor schilders

De schildersbroek van Tricorp

Tricorp heeft een werkbroek speciaal met en voor schilders ontwikkeld. De Schildersbroek Twil Cordura Stretch beschikt over 4-way stretch achter de kniestukken en bij het kruis. Dit geeft de schilder optimale bewegingsvrijheid tijdens zijn werkzaamheden. De kniestukken zijn voorzien van het slijtvaste materiaal Cordura®.

Daarnaast heb je meer dan genoeg opbergruimte met onze Schildersbroek Twill Cordura Stretch. Aan de linkerzijde zit een grote broekzak en aan de rechterzijde zit een vak speciaal voor je smartphone. Bovendien vind je hier een hamerlus. Zo hou je al je gereedschap bij de hand. Voor een optimaal draagcomfort is de taille elastisch verstelbaar.

De werkbroek is uiteraard verkrijgbaar in het wit. Kortom, de Schildersbroek Twill Cordura Stretch is volledig afgestemd op de behoeften van professionele schilders.

Werkkleding voor schilders

Witte werkkleding voor schilders

Natuurlijk heeft Tricorp nog veel meer geschikte werkkleding voor schilders in haar assortiment. Naast de schilders outfit adviseren wij onder andere de volgende werkkleding voor schilders:

 

Werkkleding op 60°C wasbaar: ook in het wit!

Ook onze werkkleding die wasbaar is tot 60°C, is verkrijgbaar in het wit. Het grote voordeel aan werkkleding wassen op 60°C is dat het er niet alleen weer schoon uitziet, maar ook opnieuw hygiënisch is. Let er wel op dat je jouw witte schilderskleding apart wast van donkere kleding. Zo voorkom je dat de kleuren afgeven.

Werkkleding voor schilders

Advies nodig?

Wil je meer weten over werkkleding in het algemeen? Dan lees je in dit artikel alles over werkkleding.

Heb je verder nog vragen over schilders werkkleding of krijg je liever persoonlijk advies? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze experts. Wij helpen je graag!

Klaar voor de volgende klus?

Shop direct onze kleding voor schilders

Schildersbroek Twill Cordura Stretch

Schildersbroek Twill Cordura Stretch

€68,52 excl. btw

502016

Sweater Bicolor Naden

Sweater Bicolor Naden

€27,05 excl. btw

6 varianten | 302013

Populair
T-shirt Bicolor Borstzak

T-shirt Bicolor Borstzak

€14,75 excl. btw

13 varianten | 102002

Tech Shell

Tech Shell

€115,48 excl. btw

7 varianten | 402018

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.