Werkbroek accessoires

Werkbroek: alles wat je wilt weten

Een goede werkbroek helpt jou gedurende de werkdag bij het uitvoeren van je werk. Goed nieuws, want vandaag de dag zijn de broeken om in te werken erg modern!

 

Waarin is een werkbroek anders dan een normale broek?

Een werkbroek is gemaakt om comfortabel en veilig in te werken, dus geen skinny jeans en blote enkels! Nu vindt de moderne professional het wel steeds belangrijker dat de broek een mooi design heeft en een getailleerde pasvorm. Dus als we kijken wat een werkbroek anders maakt, zijn er in de basis vijf verschillen met een normale broek: 

Werkbroek in blauw

Veiligheid: tijdens veel werkzaamheden draag je een broek uit veiligheidsoverwegingen. Denk bijvoorbeeld aan wegwerkers die een broek met reflectie dragen of lassers die een vlamwerende broek dragen.

Comfort: het liefst lopen we de hele dag in een joggingbroek! Maar dat bevordert de uitstraling van je bedrijf niet echt. Moderne werkbroeken worden comfortabel gemaakt door veel opbergmogelijkheden te bieden én bewegingsvrijheid. Zo zie je steeds meer 4-way stretch broeken die qua comfort niet onder doen voor de joggingbroek.

Design: een werkbroek heeft vaak veel zakken om je tools in op te bergen. Zo is er de handige duimstokzak, een hamerlus om je hamer in te hangen, of een extra zak op het dijbeen. Heb je nog meer op te bergen? Dan kun je ook nog swing pockets bevestigen aan de broek.

Kwaliteit: werkbroeken hebben een hoge kwaliteit die de levensduur van de broek bevordert. Denk hierbij aan het gebruik van katoen, (recycled) polyester en elastaan, maar ook aan de extra slijtvaste stof Cordura®.

Pasvorm: de maatrange in werkbroeken gaat verder dan de gangbare fashion maten. Bij Tricorp bieden we standaard-, korte en lengte maten aan in de maatrange 21 t/m 66 en voor pantalons 24 t/m 110!

Werkbroek hoge zichtbaarheid geel

Welke richtlijnen en eisen zitten er aan een werkbroek?

Naast comfort biedt een werkbroek ook bescherming. Er bestaan zelfs werksituaties waarin een broek aan bepaalde eisen moet voldoen om die bescherming te garanderen. Daarnaast heb jij als professional ook eisen aan je broek. Wat dacht je van comfort en opbergmogelijkheden?

Werkbroeken met een veiligheidsnormering

Voor de broeken van Tricorp werken we met drie soorten normeringen:

Zichtbaarheid: met de norm EN ISO 20471 garanderen we dat je tijdens het werk voldoende zichtbaar bent voor anderen. Denk hierbij aan wegwerkers.

Multinorm: dit houdt in dat de broek meerdere veiligheidsnormeringen bevat ter bescherming van restrisico’s uit de werkomgeving. Bijvoorbeeld bescherming tegen vloeibare chemicaliën of hitte en vlammen.

Regen en wind: de regenbroeken van Tricorp zijn waterdicht volgens de norm EN 343.

Schilder werkbroek

Eisen van de professional

Professionals stellen hoge eisen aan de broek waarin zij werken. Voldoende opbergmogelijkheden is één van die eisen. Door het toepassen van handige dijbeenzakken, een speciale duimstokzak en de hamerlus, kun je de basis tools eenvoudig opbergen.

Naast de standaard zakken kun je ook swing pockets aan je broek bevestigen, wat nog meer opbergruimte biedt. Wist je dat we voor schilders een speciale werkbroek hebben ontwikkeld?

Bewegingsvrijheid is wel zo fijn tijdens het werk. Om dit maximaal aan te kunnen bieden gebruiken we stretch kwaliteit in broeken, wat de werkbroek modern maakt.. Hierdoor kun je vrij bewegen en het zit ook nog eens lekker! Hier lees je meer over de stretchbroeken van Tricorp.

Overall van Tricorp

Welke typen werkbroeken zijn er?

Elke werksituatie heeft een bijpassende broek. Of je nu in een korte broek in de groenvoorziening aan het werk bent of een nette pantalon draagt als hostess bij een event. We lichten hieronder toe welke typen broeken Tricorp aanbiedt.

Lengte van de broek

In de basis is er de lange werkbroek die in de meeste gevallen in drie lengtematen verkrijgbaar is: standaardmaat, korte maat en lengtemaat. Daarnaast is het tijdens warme werkdagen fijn om een korte broek te dragen. In het verlengde van de broek biedt Tricorp ook verschillende overalls aan: amerikaanse overall, bodybroek en overall.

Kwaliteit van de broek

Werkbroeken zijn er in verschillende kwaliteiten. Canvas broeken zijn erg sterk maar hierdoor ook wat stug in vergelijking met Twill broeken die juist erg licht en flexibel zijn. Denim werkbroeken hebben het comfort en de uitstraling van jeans. Volledige stretchbroeken vormen het toppunt van comfort en zijn erg populair.

Model van de broek

Naast de werkbroek met vele opbergmogelijkheden en kniestukken, biedt Tricorp ook pantalons en chino’s. Een pantalon is een nette werkbroek met een zeer rijke uitstraling. Je draagt een pantalon vaak als onderdeel van een compleet pak.

De chino leent zich er ideaal voor om in verschillende werksituaties te dragen. Bijvoorbeeld met een net overhemd voor een zakelijke look of juist met een mooi poloshirt voor een casual look. De chino bevat elastaan waardoor de broek zeer comfortabel draagt.

Werkbroek Cordura Canvas voor de bouw

Werkbroeken voor uiteenlopende branches

Per branche en zelfs per beroepsgroep kun je verschillende voorkeuren hebben voor een werkbroek. Als tegelzetter wil je bijvoorbeeld een broek waarbij je in de knieën kniekussens kunt plaatsen zodat je comfortabel op je knieën kunt werken. Tricorp houdt daar rekening mee.

Werkbroeken voor in de bouw

Ben je actief in de bouwsector? Dan wil je over het algemeen een sterke en flexibele werkbroek die lang mee gaat. Kies dus een werkbroek met Cordura® kniestukken zodat je er kniekussens in kunt plaatsen. De slijtvaste stof Cordura® maakt de broek extra sterk. 

Hieronder een aantal voorbeelden van werkbroeken voor in de bouw:

 • Twill Cordura Stretch
 • Jeans
 • Cordura Canvas
 • Schildersbroek
 • RWS - Rijkswaterstaat
 • High Vis (Bicolor)
 • Multinorm (Bicolor)
Werkbroek met stretch

Werkbroeken voor in de transport

Professionals die in de logistieke sector werken zijn vaak veel in beweging. Dit vraagt om een lichte werkbroek met voldoende bewegingsvrijheid én extra zichtbaarheid. Broeken met stretch en een Twill-kwaliteit lenen zich hier goed voor:

 • 4-Way Stretch
 • Fitted Stretch RE2050
 • Twill Rewear
 • Twill (Dames)
 • Jeans Premium Stretch (Dames)

 

Werkbroeken voor in de industrie

Speciaal voor de industrie biedt Tricorp broeken die industrieel wasbaar zijn:

Werkbroek dames

Werkbroeken voor in de horeca

In de horeca kun je voor een casual look gaan met een jeans/chino of voor een zeer nette uitstraling door het dragen van een pantalon met overhemd en colbert:

 • Jeans Premium Stretch (Dames)
 • Chino Premium
 • Pantalon Heren Business Traveler

 

Werkbroek speciaal voor dames!

De broeken voor dames zijn speciaal ontworpen voor de pasvorm van de vrouw. De nieuwste dames werkbroek uit onze collectie is de Twill Dames. Deze broek is lichtgewicht én sterk. Door de vele zakken is het bovendien de ideale werkbroek voor het opbergen van spullen en gereedschappen.

Over het algemeen hebben damesbroeken een verhoogd achterpand, waardoor de onderrug beschermd blijft bij het bukken.

 

Werkbroek personaliseren

Je kunt een broek personaliseren door het toevoegen van accessoires in de vorm van swing pockets, kniekussens of een riem. Daarnaast kun je net als bij bovenkleding ook de broek voorzien van een bedrijfslogo of een andere bedrukking/borduring. Plaats het logo bijvoorbeeld op het dijbeen, de achterzak of op de kuit.

Werkbroek kort

Advies nodig?

Wil je meer weten over werkkleding in het algemeen? Dan lees je in dit artikel alles over werkkleding.

Heb je verder nog vragen over broeken of krijg je liever persoonlijk advies? Dan kun je altijd contact opnemen met een van onze experts. Wij helpen je graag!

Ontdek onze werkbroeken

Duurzaam
Werkbroek Fitted Stretch Kort RE2050

Werkbroek Fitted Stretch Kort RE2050

€71,61 excl. btw

2 varianten | 502703

Nieuw
Werkbroek Cordura 4-Way Stretch

Werkbroek Cordura 4-Way Stretch

€99,18 excl. btw

5 varianten | 502026

Werkbroek High Vis Bicolor

Werkbroek High Vis Bicolor

€79,01 excl. btw

3 varianten | 503011

Populair
Jeans Premium Stretch

Jeans Premium Stretch

€65,77 excl. btw

3 varianten | 504001

Naar boven
Cookies bij Tricorp

Wij gebruiken cookies om u de allerbeste ervaring te bieden op onze website.