Hart voor mens en milieu

Saved by Design: werkkleding geschikt voor hergebruik

In een nieuwe, betere wereld is er geen ruimte meer voor afval. Tricorp en textielbedrijf Dutch Awearness presenteren dan ook met trots Saved by Design.

De werkkleding binnen het concept Saved by Design heeft dezelfde eigenschappen die afnemers kennen van de Tricorp-collecties. Uiteraard voldoet de kleding aan alle veiligheidsnormeringen. De producten van Saved by Design hebben als extra pluspunt dat ze geschikt zijn voor hergebruik. Hierdoor wordt CO2 uitstoot verminderd terwijl deze maatschappelijk verantwoord geproduceerde kleding tot wel acht keer aan toe een volgend leven krijgt zonder aan kwaliteit te verliezen.

 

Handen ineen

Het Saved by Design concept is ontstaan door een samenwerking tussen Tricorp en het circulaire textielbedrijf Dutch Awearness. “We hebben ons tot doel gesteld dat de kleding die we aanbieden, geschikt moet zijn volgens de principes van een circulaire economie”, zegt commercieel directeur Joost Dekker van Tricorp. “Een belangrijk deel van de reguliere Tricorp-collectie is hiervoor geschikt zodat we daarmee de textielafvalberg kunnen verkleinen.”

 

Van kleding naar doek en terug

Dutch Awearness verzorgt voor afnemers van deze werkkleding desgewenst een kostenbesparende was- en verstelservice. Na gebruik wordt de kleding door Dutch Awearness teruggenomen, verwerkt en gesmolten zodat er weer garens en doek van wordt gemaakt. Aan dit doek wordt het kenmerk Infinity toegekend wat aangeeft dat de stof volledig herbruikbaar is en het complete productieproces inzichtelijk is. Het gebruik van Infinity-doek geeft merken het recht om het label DA Inside aan kleding toe te voegen.

 

Volledig inzicht levenscyclus kledingstuk

Inzicht in de volledige levenscyclus van de kleding is mogelijk via het Circular Content Management System (CCMS). Daarin is data over de kleding verzameld met betrekking tot materialen, energie, water, transport, arbeidsomstandigheden en de profielen van fabrikanten en toeleveranciers in de productieketen. Via CCMS wordt de kleding met track en trace technologie in iedere fase gecontroleerd. Wie de QR-code op de kleding scant, ontdekt de geschiedenis, de milieu-impact en het materiaalgebruik van het product.

 

Samen met dealers

Tricorp en Dutch Awearness nemen samen de verantwoordelijkheid om alle partners in het proces te betrekken. Dekker: “Wij nodigen ze uit om samen met ons en hun klanten van de wereld een betere plaats te maken, waar geen ruimte is voor afval. We produceren op een maatschappelijk verantwoorde wijze met fabrikanten die zich conformeren aan de gedragsregels van de Fair Wear Foundation. Samen met onze dealers willen wij de kring sluiten, waardoor er een cirkel ontstaat waarin afval een grondstof is.”

Verantwoord ondernemerschap

Tricorp heeft wereldwijd productielocaties met concentraties in het Verre Oosten en Europa. Uiteraard bewaken wij op alle niveaus de kwaliteits- en veiligheidsnormen, maar ook nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om mens en milieu. Daarom committeren wij ons aan de gedragsregels voor eerlijke arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie als vastgelegd in de Fair Wear Foundation. Daarnaast is een steeds groter deel van onze kleding of de daarin gebruikte materialen gecertificeerd volgens OEKO-TEX Standard 100. Deze standaard is erop gericht het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van eindgebruikers zo ver mogelijk te beperken.

 

 

Tricorp is marktleider in moderne werkkleding. De door onszelf ontwikkelde kleding voor dames en heren is robuust, fraai vormgegeven, veilig en comfortabel. Onze producten voldoen aan alle voorschriften en normen. Wij onderscheiden vijf kledinglijnen: Tricorp Casual, Tricorp Workwear, Tricorp Corporate, Tricorp Premium en Tricorp Specials. Je vindt onze collectie bij dealers in heel Nederland. Bekijk op deze website en op onze social media accounts welke werkkleding voor jou geschikt is.

  

Contact

Nieuwsbrief

TRICORP.COM ©2017 |