Meerlagensysteem

Oplossing voor werken in de kou

Vaak is de gedachte: hoe lager de temperatuur, hoe dikker mijn kledingstuk moet zijn. Toch is dat niet per se juist. Het is beter en comfortabeler om je tegen de kou te weren door middel van een meerlagensysteem. Door met meerdere lagen te werken blijft je lichaam op de juiste temperatuur. Tegelijkertijd behoud je daarmee voldoende bewegingsvrijheid om een klus te klaren. 

Het meerlagensysteem werkt als een ABC'tje zoals hieronder weergegeven.

A

thermo-onderkleding

Ook in zeer koude omstandigheden ga je bij hard werken transpireren. Transpiratie zorgt ervoor dat de huid afkoelt. In de kou is dat onprettig. De thermo-onderkleding van Tricorp biedt een oplossing. Deze kleding heeft een sterk ademende werking waardoor transpiratievocht snel kan worden afgevoerd en de huid droog blijft. Onze thermo-onderkleding bestaat voor het grootste deel uit bamboo. De antibacteriële eigenschappen daarvan zorgen ervoor dat nare geurtjes nauwelijks een kans krijgen. In onze collectie vind je een thermoshirt en een lange thermo-onderbroek.

B

isolerende tussenlaag

We raden je niet aan om alleen in thermo-onderkleding te werken met daaroverheen bijvoorbeeld een jas. Een isolerende tussenlaag in de vorm van een T-shirt, polo of sweater is een veel beter idee. Want meerdere lagen over elkaar hebben samen een betere werking. Naast isolatie werkt de tussenlaag ondersteunend bij de afvoer van transpiratievocht. Zorg er bij de keuze van de  maat voor dat de kleding niet te strak over elkaar valt. 

C

Bescherming tegen wind,
sneeuw en regen

De wind helpt bij het afvoeren van transpiratievocht, maar zeker in de kou is het niet verstandig om je lichaam snel te laten afkoelen. Daarvoor is een buitenste laag zoals een jas belangrijk. Die moet enerzijds winddicht zijn en tegelijkertijd het ademende vermogen hebben om het overtollige transpiratievocht af te voeren. Onze soft shell jacks zijn hiervoor uitermate geschikt in gematigde kou en bij lichte regen of sneeuwval. Bij nog lagere temperaturen en zwaarder weer adviseren we onze parka’s en midi parka’s, eventueel voorzien van een uitneembare thermobinnenvoering of een thermobinnenjack. 

Tricorp is marktleider in moderne werkkleding. De door onszelf ontwikkelde kleding voor dames en heren is robuust, fraai vormgegeven, veilig en comfortabel. Onze producten voldoen aan alle voorschriften en normen. Wij onderscheiden vijf kledinglijnen: Tricorp Casual, Tricorp Workwear, Tricorp Corporate, Tricorp Premium en Tricorp Specials. Je vindt onze collectie bij dealers in heel Nederland. Bekijk op deze website en op onze social media accounts welke werkkleding voor jou geschikt is.

  

Contact

Nieuwsbrief

TRICORP.COM ©2017 |