De topmaterialen in Tricorp-kleding

 

Gekamd katoen

Tricorp gebruikt gekamd katoen in alle producten waar katoen in is verwerkt. Tijdens het kammen van katoengarens worden de kortste garens verwijderd. Dat versterkt de stof in zijn geheel: hoe langer de katoengarens hoe beter de kwaliteit. Tevens worden de oneffenheden van de garens er als het ware afgeschraapt. De stof wordt zachter en soepeler en kan de verfstoffen beter opnemen. Ook ontstaan er minder onzuiverheden en minder pluisjes na het wassen. Dit proces draagt sterk bij aan de duurzaamheid, het draagcomfort en de algehele kwaliteit van onze kleding. 

Bamboo 

Tricorp maakt voor haar kleding steeds meer gebruik van bamboo en bamboo charcoal (gemaakt van bewerkte bamboevezels). Bamboo heeft meerwaarde voor de verwerking in textiel. Zo zit het comfortabel, werkt het ventilerend en heeft het een sterke antibacteriële werking die het ontstaan van ‘geurtjes’ beperkt. Vandaar dat we bamboo verwerken in bijvoorbeeld thermokleding, maar ook in T-shirts, poloshirts en sokken. 
Bamboo is ook milieuvriendelijk. Het groeit heel snel en heeft relatief weinig water en voedingsstoffen nodig. Dit betekent dat de grond waarop de planten groeien in goede staat kan blijven terwijl er vaak kan worden geoogst. 

CoolMax/CoolDry

Wij werken onder andere met originele CoolMax-garens van Invista. CoolMax is hoogtechnologisch materiaal op basis van speciaal ontworpen polyestervezel met een groot ademend vermogen. Het helpt de lichaamstemperatuur constant te houden en is erg hygiënisch. Deze garens zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor sporters die maximaal moeten presteren. Naast CoolMax werken wij ook met het soortgelijke CoolDry. Dit materiaal is verwerkt in onze high visibility producten, UV-block T-shirts en polo’s. Een combinatie van CoolDry en bamboo is verwerkt in een aantal T-shirts en polo’s van Tricorp Casual.

Cordura

Bij diverse producten van Tricorp wordt gebruikgemaakt van Cordura, gesponnen uit honderd procent nylon. Deze stof is ijzersterk en bestand tegen zware belasting. Het is slijtvast en wrijvingsbestendig.

 

 

Tricorp is marktleider in moderne werkkleding. De door onszelf ontwikkelde kleding voor dames en heren is robuust, fraai vormgegeven, veilig en comfortabel. Onze producten voldoen aan alle voorschriften en normen. Wij onderscheiden vijf kledinglijnen: Tricorp Casual, Tricorp Workwear, Tricorp Corporate, Tricorp Premium en Tricorp Specials. Je vindt onze collectie bij dealers in heel Nederland. Bekijk op deze website en op onze social media accounts welke werkkleding voor jou geschikt is.

  

Contact

Nieuwsbrief

TRICORP.COM ©2017 |