Het laatste nieuws
over de producten en activiteiten van Tricorp

Wilvo Yamaha MXGP overkomt tegenslag in de MXGP van Valkenswaard

Een week na de podiumfinish van het Wilvo Yamaha team op het harde circuit van Pietramurata, ging het team van start in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het zandcircuit van Valkenswaard. Beide rijders hebben in het verleden al mooie dingen laten zien op dit circuit en aangezien het de thuiswedstrijd was voor het team had iedereen er goede hoop op dat beide rijders goed zouden presteren.

Arnaud Tonus begon ijzersterk aan het weekend door op zaterdag de snelste tijd neer te zetten in de tijdtraining. Tonus stond hiermee op pole position voor de kwalificatieheat die later op de dag op het programma stond. Toen het starthek in de kwalificatieheat naar beneden klapte, kwam Tonus goed weg en dook in de top vijf de eerste bocht in. Helaas ging het al na de eerste springbult fout want Tonus kwam ten val en moest hierdoor vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Met snelle rondetijden baande hij zich een weg terug naar voren en wist er toch nog een zestiende plaats uit te halen. Shaun Simpson zat verder naar voren en kwam vanaf een elfde plaats terug naar een sterke zevende positie.

De eerste van twee manches werd onder warmere omstandigheden verreden op zondag. Onder toeziend oog van de vele duizenden mensen kwam het Wilvo Yamaha duo in de eerste manche niet goed uit de start maar Arnaud Tonus kwam er het slechtste vanaf want door een valpartij in de tweede ronde viel hij helemaal terug naar een laatste plaats. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist er toch nog een veertiende plaats uit te halen.

Shaun Simpson zat er ook niet goed bij maar had minder werk te doen. De Schot kwam pas op een twintigste plaats uit de eerste ronde en vocht zich ondanks een valpartij in de 30 minuten durende manche terug naar een twaalfde plaats. Met dit resultaat hield hij zijn kansen op een goed dagresultaat open want zijn rondetijden waren snel genoeg voor een plaats in de top acht.

De start van de tweede manche was een stuk positiever omdat beide rijders rond de tiende plaats aan de wedstrijd konden beginnen. Arnaud Tonus begon gelijk plaatsen winst te boeken en stootte door naar een negende plaats. Op deze positie finishte hij ook en hiermee werd hij twaalfde in het dagklassement. Shaun Simpson verloor wat terrein toen hij zijn motor in de derde ronde stil remde. Simpson gaf niet op en vocht door om er uiteindelijk nog een dertiende plaats uit te halen waarmee hij veertiende werd in het dagklassement.

Na de wedstrijd in Valkenswaard staat Arnaud Tonus negende in de tussenstand, twee plaatsen voor Shaun Simpson. De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt verreden op het zanderige circuit van Kegums in Letland op 7 mei.

Geplaatst op 25 april 2017

Tricorp is marktleider in moderne werkkleding. De door onszelf ontwikkelde kleding voor dames en heren is robuust, fraai vormgegeven, veilig en comfortabel. Onze producten voldoen aan alle voorschriften en normen. Wij onderscheiden vijf kledinglijnen: Tricorp Casual, Tricorp Workwear, Tricorp Corporate, Tricorp Premium en Tricorp Specials. Je vindt onze collectie bij dealers in heel Nederland. Bekijk op deze website en op onze social media accounts welke werkkleding voor jou geschikt is.

  

Contact

Nieuwsbrief

TRICORP.COM ©2017 |